Hó és újabb hó: megfagyott a lengyel benzin

Lengyelország északkeleti csücskében, a litván határ közelében fekvő Suwalki környékén (Podlaskie vajdaság) kedden tízegynéhány iskolát átmenetileg bezártak a rendkívüli hideg időjárás miatt; több iskolába nem jutottak el az iskolabuszok, mert a fagy miatt üzemképtelenné váltak.
NAPI Online, 2003. január 7. kedd, 14:10
Fotó:

Az elmúlt éjjel Suwalkiban mínusz 31,1 fokos hőmérsékletet mértek, a talaj közelében pedig mínusz 36 fokot, ami ott hidegrekordnak számít az idei télen.

Több iskolát azért zártak be a hatóságok, mert csak néhány tanuló érkezett meg, vagy nem tudják a tantermeket megfelelően fűteni, másokat pedig azért, mert nem érkeztek meg a gyerekeket szállító iskolabuszok. Ezek mellett sok távolsági autóbusz sem tudott útnak indulni kedden reggel a vajdaságban, mert megfagyott a benzin vagy a hűtőfolyadék.

Rekordhidegeket mértek keddre virradóra az északi, tengermelléki Pomorskie vajdaságban is. Gdanskban mínusz 25, Chojnicéban 24, Leborkban 25, Elblagban 28 fokra süllyedt a hőmérő higanyszála, a buszokban ezeken a helyeken is sok helyütt megfagyott a benzin. A "legmelegebb" a tengerparton volt, ahol "csupán" mínusz 12-13 fokot mértek. Késtek a tengermelléki hármasvárosban (Gdansk-Sopot-Gdynia) közlekedő gyorsvasút szerelvényei is - írta a Korridor.

HOZZÁSZÓLÁSOK