Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Érdemes figyelembe venni a cég saját költségvetési ciklusait a fizetésemelés kérésének időzítésekor – tanácsolja Robert Barnett washingtoni jog szakértő, aki egyébként a jelenlegi amerikai elnököt is segítette az elnökjelölti vitákra felkészíteni. Nem érdemes tehát válság mélypontján, vagy a hónapokkal a cég új költségvetése előtt pénzügyi követelésekkel előállni.

A szakértő szerint érdemes jó érveket találni: megismerni a többi munkatárs keresetét, a cég bérpolitikáját és végiggondolni a saját teljesítményünket jó fényben megvilágító érveket.

Barnett szerint a legjobb stratégia, ha az ember nem közvetlenül fizetésemelést kér a főnöktől, hanem inkább segítséget kér tőle: például ha tanácsot kérünk arra vonatkozóan, hogyan érdemes fizetésemelést kérni. Ebben az esetben az emberekben gyakran meglévő mentorálási hajlamra hatunk.

Az amerikai szakértő úgy véli, nem érdemes konfliktusokat gerjeszteni, például távozással fenyegetni, ha nincs hova mennünk. Barátságosabb stílusban a főnökség is könnyebben megy bele a fizetésemelésbe.