Az ünnepi hét végén tapasztalt brutális kánikulát hozzá hasonló vihar követte Észak-Rajna-Vesztfália és Alsó-Szászország tartományokban Németországban - jelentette a BBC. Hatan meghaltak a súlyos katasztrófában. Szombat-vasárnap még 36 Celsius-fokos hőhullám sújtotta a régiót - az évnek ebben a szakaszában errefelé még soha mértek ilyen magas hőmérsékletet.

Az ezt követő vihar hasonlóan rendkívülinek bizonyult: a helyiek szerint az elmúlt 20 év egyik legszörnyűbb természeti katasztrófáját szenvedték el. A düsseldorfi repülőtér környékén kedd éjszaka 150 kilométer/órás széllökéseket regisztráltak. A régióban összesen 270 kilométer hosszú dugók alakultak ki az utakon a reggeli csúcsidőben. A forgószél kelet felé indul Németország déli részén.

Düsseldorf utcáit kidőlt fák blokkolták, az elektromos légvezetékeket egyes helyeken elszakították, a villamosközlekedés leállt. A legsúlyosabb halálesetekért is a fák a felelősek. Egy pajtában hárman haltak meg, amikor rádőlt egy nagy fa. További három személy bent ragadt, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek el. Két biciklistát és egy utcát takarító embert szintén kidőlő fák öletek meg.

A gelsenkircheni állatkertből két panda elmenekült a vihar alatt. Egyiküket megtalálták és gyors orvosi ellátásban részesítették. A másikat a lakosság segítségével próbálják becserkészni. Helyi politikusok két számjegyű eurómilliós nagyságrendűre becsülik a károk értékét.