Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A holland kormány a gyermekgondozási juttatások körüli problémák miatt lemondott: ugyanis egy hivatalos jelentés szerint a minisztereknek, a köztisztviselőknek, parlamenti képviselőknek és a bíróknak is szerepük volt az ügyben, amely tehetetlenné tette a szülőket, hogy jogorvoslatot szerezzenek - írja a DutchNews.nl.

A négypárti koalíció összeomlását elemzők már a botrány kipattanása óta várták, és Lodewijk Asscher munkáspárti vezető csütörtöki lemondásával az további lendületet kapott. Asscher szociális miniszter volt a botrány idején, amelyben több ezer családot tévesen vádoltak azzal, hogy megtévesztették az adóhivatalt, és elrendelték az ellátások visszafizetését, ami sok családnak súlyos pénzügyi problémát okozott.

Mark Rutte miniszterelnök köztudottan a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt nem akart lemondani, de más pártok vezetői, például a D66-os Sigrid Kaag korábban azt mondták, hogy a jelentés "politikai következményei" elkerülhetetlenek. A miniszterek a március 17-i általános választásokig "elidegenítési" vagy ügyvivői funkcióban maradnak. Ez azt jelenti, hogy nem lesznek képesek meghozni olyan döntéseket, amelyeket a parlament felső és alsó háza nem támogat.