Amszterdam forrong a kijárási tilalommal szemben

Többeket letartóztattak, és szórták a hatóságok a bírságokat is, miután Amszterdam lakói közül sokan nem voltak hajlandóak betartani a szombaton hatályba léptetett kijárási tilalmat. Vasárnapra újabb tüntetéseket jelentettek be.
Rácz Gergő, 2021. január 24. vasárnap, 15:18
Fotó: Napi.hu

Még nem lehet tudni, hányan vesznek részt Amszterdamban vasárnapra tervezett tüntetésen, amit a koronavírus járvány megfékezése érdekében bevezetett kijárási korlátozások ellen szerveznek.

A holland főváros polgármestere Femke Halsema a tüntetések helyszínét kiemelt kockázati zónákká nyilvánította, amivel a rendőröknek jogosultságot adott, hogy megmotozzák a résztvevőket fegyverek után kutatva - írja a Reuters.

Már a múlt héten is összecsaptak a rendőrökkel tüntetők, akkor 143 embert vettek őrizetbe.

A mostani kijárási tilalom jelen állás szerint február 9-ig van érvényben, a holland törvényhozás kis többséggel szavazta meg a sokaknak nem tetsző intézkedést, miután egyre nagyobb kockázatnak tűnt a Covid-19 brit mutációjának terjedése az országban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

I.N.R.I., 2021.01.24 16:07

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html