Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre több hongongi nyit offshore-számlát külföldön, hogy kimenekítse a pénzét, ha még jobban elfajulnának a civil megmozdulások a városban - írja a hírügynökség. Az ügyfelek eddig nem nagyon nyúltak hozzá a pénzeikhez - közölték egy pekingi gazdasági eseményen a UBS, a Credit Suisse és a Standard Chartered vezetői. A Goldman Sachs vezérigazgatója, David Solomon viszont hozzátette: a helyzetet rendezni kell.

Az egykori brit gyarmat gazdaságát aláássák a zavargások. A kereskedők, éttermek, hotelek bért csökkentenek, elbocsátásokra kényszerülnek, hogy túléljék a turizmus visszaesését. Emellett egyre többen aggódnak a pénzügyi szektorért is, amely a hongkongi GDP 20 százalékát termeli meg.

Az ügyfelek Szingapúrban, Malajziában és Tajvanon nyitnak számlákat - mondta Bill Winters, a Standard Chartered vezérigazgatója egy interjúban. A számlanyitások azonban csak előkészületnek tűnnek, nagy volumenű pénz még nem távozott Hongkongból. Sergio Ermotti, az UBS vezetője is arról számolt be, az ügyfelek aktiválják a készenléti terveiket. Inkább csak vésztartalékként szolgálnak egyelőre.