Minél közelebb kerül a labdarúgó-világbajnokság kezdete Oroszországban, annál drágábbak a kiadandó lakások vagy akár csak szobák - írja a Rzeczpospolita. A lengyel válogatott ott lesz a legjobbak között, ezért a lengyel szurkolókat, akiknek viszonylag közel van Oroszország nagyon érdeklik a költségek.

Moszkvában az árak elérték a csillagos eget: van olyan szállás, amelyért 500 ezer rubelt (2,2 millió forint) kérnek egy napra. Tény, hogy ezért luxust kínál a bérbeadó, azaz egy légkondicionálóval, masszázsfotellel és három fürdővel ellátott apartmant, amely akár öt személynek is elég lehet. Ugyanakkor az ehhez hasonló lakást a vébén kívül 13,5 ezer rubelért (60 ezer forint) lehet egy napra bérelni.

Hasonló a helyzet Moszkvában, a metró közelében, ahol egy ötszobás lakásért naponta fejenként 35 ezer rubelt (155 ezer forint) kell adni.

Moszkva nem is a legdrágább

Még Moszkvánál is drágább Volgográd, ahol egy tulajdonos egy napra egy panelházban 250 ezer rubelért kínál kétszobás lakást. Mindezt azért, mert az épület 50 méterre található a focistadiontól.

Van, ahol 7500 rubelből (33 ezer forint) meg lehet úszni egy lakást egy napra vagy egy garzont 300 ezerért (1,3 millió forint) egy hónapra. Ugyanakkor az utóbbit nem adják ki rövidebb időre.

Nyizsnyij Novgorodban is lesz hat meccs, itt egy szobáért 400 ezer rubelt (1,77 millió forint) kérnek egy hónapra, de ezt sem adják ki rövidebb időre.

A sátor a végső menedék

A legolcsóbb ajánlatok közé a napi 550 és 1500 rubel (2500-6600 forint) közti szállások tartoznak. Ezért a leggyakrabban többszemélyes hostelszobák bérelhetők vagy munkásszállásokon lehet helyet találni Szocsi vagy Moszkva elővárosaiban.

Így most már a sátorbérlések látszanak a legnépszerűbbnek, Moszkvában például hálózsákkal együtt 558 rubel/napba kerülnek. A kereslet olyan nagy, hogy van sátorkölcsönző cég, amely a mundial idejére összes tartalékát bérbe adta.

A fotó forrása: Pixabay