Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Németország legerősebb ellenzéki pártja a kánikulai akcióterv elnevezésű új programjában hírportálok csütörtöki beszámolója szerint egyebek között sürgeti a "home office jog" - az otthoni munkavégzéshez fűződő jog - bevezetését. Ezzel az irodai alkalmazottak élhetnének, amikor a napi csúcshőmérséklet tartósan meghaladja a 30 Celsius-fokot. A szabadban dolgozó munkavállalóknak a rendkívüli, fizetett szabadság jogát kellene megadni kánikula idejére - írja az MTI.

A Zöldek programjának alapgondolata, hogy az általuk klímaválságként jellemzett folyamat - vagyis a Németországban legfőképpen felmelegedést, aszályt és a hőséghullámok gyakoriságának, súlyosságának és hosszának növekedését jelentő éghajlatváltozás - az egészséget fenyegető veszély, amelynek elhárításáról gondoskodnia kell az államnak.

Ezért a munkajogi szabályozástól kezdve a várostervezésen át az idősgondozásig egy sor területen reformokat kell elindítani. A többi között ösztönözni kell a zöldfelületek növelését a településeken, főleg a kánikula idején leginkább sújtott területeken, az úgynevezett városi hőszigeteken, amelyeken ingyenesen használható ivókutakat is telepíteni kell. Összpontosítani kell a lakosság tájékoztatására is, egyebek mellett egy központi telefonos tanácsadó szolgálat és az állami intézményekben terjesztendő felvilágosító kiadványok révén. Az orvosoknak pedig továbbképzéseket kell szervezni, hogy jobban segíthessék betegeiket a hőség egészségi kockázatainak kezelésében.

A Zöldek országos választói támogatottsága a legutóbbi felmérések szerint 22-24 százalék között van, a baloldali irányultságú ökopárt így a második számú politikai erő a szociáldemokratákkal (SPD) kormányzó CDU/CSU jobbközép pártszövetség után, amelynek támogatottsága 27-29 százalék körüli.