A lengyel média napok óta pokoli időjárásra figyelmezteti olvasóit: sosem látott hőség közeleg viharokkal, sőt tornádókkal, jégesővel, s minden egyéb borzalommal, amit el lehet képzelni. Vannak olyan járások, ahol az iskolákban a június 19-ei tanévzárás előtt tanítási szünetet rendeltek el, de olyanok is, ahol a 45 perces órákat 30 percre csökkentették - derül ki a Business Insider Polska cikkéből.

Felhívják arra is a figyelmet arra is, hogy a hőség negatívan hat a dolgozók biztonságára, pszichofizikai állapotára és teljesítőképességére. Az Állami Munkafelügyelet közölte: a munkaadóknak kötelességük vigyázni arra, hogy a hőség következményei ne legyenek túlzottan megterhelők a dolgozókra.

Kánikula idején a munkaválalóknak hideg italt kell biztosítani, feltéve, hogy a szabadban dolgoznak, és a hőmérséklet 25 és 28 Celsius-fok között van. Az italmennyiségnek minden dolgozó igényét ki kell elégítenie - a munkaadók nem válthatják ki pénzzel ezt a kötelességüket. A szabad levegőn piszkos munkát végzőknek napi legalább 90 liter vizet kell biztosítani tisztálkodásra.