Hova utaznak a turisták? Mutatjuk a friss adatokat

Májusban a tavaly májusinál 4,6 százalékkal kevesebb, összesen 517 ezer turista látogatott Jordániába. Áprilisban 666ezer turistát regisztráltak, ez éves szinten 22,6 százalékos emelkedés - írta az MTI a jordániai statisztikai hivatalra hivatkozva.
Szepesi Anita, 2017. július 11. kedd, 18:21
Fotó: Stocksnap

Jordánia turizmusa 2010-ben érte el eddigi legjobb évét: abban az évben csak júliusban 1,680 millió turista kereste fel az országot.

A Világgazdasági Fórum független nonprofit alapítvány idei jelentése szerint az utazási és turisztikai versenyképességi mutató (Travel and Tourism Competitiveness Index 2017) alapján összesítésben Jordánia a 136 tagú rangsorban a 75. helyen szerepel idén.

Biztonsági szempontból az ország a sokkal kedvezőbb 38. helyen szerepel a rangsorban, a régióban csak az Egyesült Arab Emírségek, Omán, Katar és Marokkó előzi meg.

A Világgazdasági Fórum utazási és turisztikai versenyképességi mutatóit összegző idei kiadványában az összesített rangsorban első helyen Spanyolország szerepel Franciaország, Németország, Japán, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Olaszország után, Magyarország a 49. helyen áll.

Kép forrása: StockSnap.io

HOZZÁSZÓLÁSOK