Tűzvész után hóvihar tombol az USA-ban

Az amerikai Középnyugaton hóviharok dúlnak, Kansas államban a kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett.
Szepesi Anita, 2018. november 26. hétfő, 07:33
Fotó: Reuters

Az Egyesült Államok behavazott középső tagállamaiban mintegy 14-15 millió ember él. A térségben vasárnap estig ezer repülőjáratot töröltek, további 3100 járat esetében nagy késésekre lehet számítani. Egyes légikikötőket lezártak és több államban zártak le fő közlekedési útvonalakat is - írta az MTI.

Havazik Kansastól Chicagóig, hófúvások vannak Iowában és Missouriban, a hóförgeteg miatt Jeff Kolyer, Kansas állam kormányzója az állam egész területére rendkívüli állapotot hirdetett.

A Nagy-tavak vidékén egyelőre csak hóriadót adtak ki, de hétfőig várhatóan rosszabbodik a helyzet. Ezeken a vidékeken vasárnap estig 25-30 centiméternyi hó esett. A meteorológusok előrejelzései szerint hétfőn ennél is magasabb hótakaró boríthatja a Középnyugatot. Hétfőre a hóviharok elérik Indianát és Michigant, valamint az Egyesült Államok északkeleti partvidékeit is.

Kansasben, Nebraskában, Missouriban, Iowában főutakat zártak le, egyes vidékeken bejelentették, hogy hétfőn zárva tartanak az iskolák és a közintézmények.

HOZZÁSZÓLÁSOK