Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gazdasági szereplők szubjektív helyzetértékelésén alapuló idei negyedik helyzetelemzésében az amerikai jegybank az április közepétől május elejéig tartó időszakra vonatkozóan ugyanakkor kiemelte, hogy lanyhult a lakossági fogyasztás, így a korábbinál valamivel kedvezőbb "mérsékelt" jelzővel jellemezték a gazdasági növekedés ütemét az Egyesült Államokban. Az előző jelentésben még a "szerény vagy mérsékelt" kifejezést használták.

Az úgynevezett Bézs Könyv szerint a vizsgált időszakban a Fed 12 körzetében erőteljesen nőtt a fém-, a nehézgépjármű- és az elektronikai alkatrészek gyártása.

A 12 körzet több mint a fele az ipari termelés növekedéséről számolt be, harmaduk pedig "erős" aktivitásról. Az ipar szereplői ugyanakkor továbbra is tartanak attól, hogy elmérgesedhet a viszony az Egyesült Államok és kereskedelmi partnerei között - írta az MTI.

A bérnövekedést "szerény" mértékűnek minősítették a jelentés összeállítói, a foglalkoztatás bővülése a "szerény-mérsékelt" jelzőt kapta. A Bézs Könyv megállapításait a Fed figyelembe veszi legközelebbi, június 13-i kamatdöntésekor.

Fotó forrása: AFP PHOTO/ANDREW CABALLERO-REYNOLDS)