Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Peszkov Trump csütörtöki Twitter-bejegyzésére reagált, amelyet az amerikai elnök egy nappal azt követően tett közzé, hogy vonakodva aláírta az Oroszország ellen újabb szankciókat bevezető törvényt. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szerint az Egyesült Államok ezzel Oroszország ellen "teljes körű kereskedelmi háborút" hirdetett meg.
"Teljes mértékben egyetértünk a(z amerikai elnök) véleményével" - mondta a Kreml szóvivője.

A veszélyt Pszkov szerint az együttműködés hiánya jelenti "azon kérdésekben, amelyek létfontosságúak" a két ország számára. Peszkov nem kívánta kommentálni azt a fejleményt, hogy a tavalyi amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller vádesküdtszéket hozott létre. Ugyanakkor ismételten alaptalannak és abszurdnak nevezte a Moszkva szerepére vonatkozó vádakat.

Putyin kétnapos szabadsága

A szóvivő egyebek között beszámolt Vlagyimir Putyinnak a dél-szibériai Tuva Autonóm Köztársaságban eltöltött kétnapos szabadságáról. Peszkov szerint az orosz elnök a nehezen megközelíthető tajgában, a hegyi tavak vízeséseiben halat fogott, búvárruhában csukára vadászott. A vízen tutajon és motorcsónakon, a hegyekben pedig négykerekű motorkerékpáron utazott és gyalogtúrázott.

A Putyin augusztus 1-3. közötti kikapcsolódásáról - egyebek között a búvármaszkjára szerelt GoPro kamerával és kvadkopterről - készült videofelvételeket a Kreml hétfőn a tévécsatornák rendelkezésére fogja bocsátani, és az anyag Peszkov ígérete szerint vágatlanul is hozzáférhető lesz majd a Kreml honlapján. Az elnököt elkísérte a térségből származó Szergej Sojgu védelmi miniszter, valamint Solban Kara-ool, Tuva, illetve Viktor Zimin, Hakaszföld vezetője.