Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pozsonytól kocsival 30 percre, Mosonmagyaróvártól pedig 1 órára lévő szlovákiai Szereden (Sereï) épít logisztikai bázist az amerikai online áruház, az Amazon - írja az Újszó.com szlovákiai magyar nyelvű újság. A tervek szerint őszig elindul a logisztikai központ, amely 60 ezer négyzetméteres alapterületével az egyik legnagyobb ilyen létesítmény lesz Szlovákiában.

Az új logisztikai központban a következő három éven belül összesen 1000 embernek adna munkát az amerikai vállalat, a nem hivatalos információk szerint viszont az alkalmazottak száma a továbbiakban a háromezret is elérheti.

Az Amazon azonban ezeket az értesüléseket egyelőre nem akarta megerősíteni, és a beruházás pontos összegét sem közölte. "Az, hogy logisztikai központunkat Szlovákiában építjük meg, csak azt igazolja, mennyire hiszünk a beruházásoknak ebben a régióban. Egészen biztos, hogy elég olyan alkalmazottat találunk a térségben, akik nyitottak lesznek az új lehetőségek iránt" - mondta a beruházásról hétfőn Roy Perticucci, az Amazon európai igazgatója.

A mára globális online áruházként működő, 136 milliárd dolláros (40 billió forintos) éves forgalmat bonyolító Amazont egy kis garázscégből hozta létre az alapító, Jeff Bezos. A róla szóló rendhagyó portrénkat itt olvashatja el.