Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet csütörtökön közzétett előzetes adatai szerint a feldolgozóipari BMI 50,1 pontra, 12 hónapos csúcsra emelkedett a januári 49,8 pontról. A szolgáltatási ágazatban a mutató értéke 54,1 pontra csökkent az előző havi 55,7 pontról. Az összetett BMI így 52,7 pontra esett a januári 54,4 pontról. Elemzők 50,5 pontos feldolgozóipari és 55,4 pontos szolgáltatási mutatót vártak.

Az index 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. A BMI előzetes februári értékei azt mutatják, hogy a német gazdaság továbbra is növekedést érhet el az első negyedévben. Annak ellenére, hogy a lendület kissé visszaesett januárhoz képest, a számok azt mutatják, hogy Németország továbbra is az euróövezet növekedésének motorja - értékelt Tim Moore, a Markit vezető elemzője.

A szakember szerint a februári mutató a szolgáltatási ágazat gyengébb teljesítménye miatt romlott, azonban a feldolgozóiparban, azon belül is elsősorban az exportkilátások terén pozitív a jövőkép.