Számos beszámoló található az internetes fórumokon arról, hogy a busz- és villamosmegállók többségében lefagyott jégen kell egyensúlyozniuk az utasoknak - kezdi helyzetképét a Magyar Nemzet. A lefagyott hó egy része még a három héttel ezelőtti havas eső maradványa, ám a BKV azt állítja, hogy az előző havazás után teljesen megtisztították a megállókat.

A közlekedési vállalat a napilap érdeklődésére ezenfelül azt a tájékoztatást adta, hogy a takarítás szerződéses partnereik dolga, amelyek kedd délután óta folyamatosan tisztítják a cég több mint ötezer megállóját és csomópontját. Az aluljárók és az odavezető lépcsők ügyében mossa kezeit a közlekedési vállalat - ezek tisztítása nem a BKV feladata.

Az ónos eső miatt húsz százalékkal nagyobb volt a járóbeteg-forgalom a megszokottnál és a fekvőbeteg-osztályok kétszer annyit sérültet láttak, mint egy átlagos napon - mondta el a lapnak Flóris István a Péterfy Sándor utcai baleseti központ vezetőhelyettese. Orvosokat, betegszállítókat és gipszelőket is be kellett rendelni pihenőjükről, hogy el tudják látni a sérülteket.