Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eddig ötven halottat találtak az Attika félszigeten, Athéntól keletre fekvő Rafina tengerparti város környékén. A sebesültek száma legalább 150. A szomszédos Mati települést teljesen felégette a tűz - olvasható a portál cikkében.

A halászok, a parti őrség és a nyaralók kis csónakokon több mint 700 embert menekítettek ki a strandokról és a sziklás területekről, ahova a lángok elől menekültek az emberek.

A Reuters szerint legalább hét ember égett halálra az Athéntól nagyjából 30 kilométerre fekvő Mati település egyik autópályáján.

A görög parti őrség közlése szerint legalább tíz, a lángok elől a tengerre kihajózott külföldi turistának nyoma veszett.

Athén sürgős nemzetközi segítséget kért az Európai Uniótól a futótüzek megfékezéséhez, elsősorban légi és szárazföldi eszközökre van szüksége.

Az erdőtüzek miatt szükségállapotot hirdettek Görögország Attika régiójában. Hétfőn három helyen ütött ki tűz Athén környékén. A lángok terjedését segítette a 38 fokos hőhullám és a száraz idő.

A tüzek miatt Athén felett hatalmas, szürkés-sárgás füstfelhő alakult ki, az athéni repülőtéren hétfő délután a rossz látási viszonyok miatt néhány gép csak késéssel tudott landolni.

Egyelőre nem világos, mi okozta az Athén körüli tüzeket, Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök szerint nem zárható ki a szándékos gyújtogatás sem.

Fotó: MTI/AP/Theodora Tongasz