Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette vasárnap, hogy kormánya 76 millió ausztrál dolláros (15 milliárd forint) pénzcsomagot állított össze a bozóttüzek miatt alaposan visszaesett idegenforgalom újraélesztésére. Az ausztrál idegenforgalom emberemlékezet óta a legnagyobb kihívás előtt áll - közölte.

Az országban minden 13. munkahely az idegenforgalomra és a vendéglátásra támaszkodik. A külföldi turisták évente 45 milliárd ausztrál dollárral gyarapítják a gazdaságot, ami a belföldi turizmussal együtt 130 milliárd dollárra rúg - olvasható a portálon.

Egyes, sok turistát vonzó helyeken, például a kivételesen gazdag a növényi- és állatvilággal rendelkező a Kenguru-szigeten nagy károkat okoztak a bozóttüzek, odaveszett a koalák nagy többsége, teljes kihalással fenyegetve populációjukat. Simon Birmingham idegenforgalmi miniszter szerint azonban a turistaközpontok zömét nem érintette a tűzvész, és bármikor felkereshetők.

Az elmúlt napok heves esőzései és áradásai ellenére vasárnap is számos helyen égett még a bozót a kontinensnyi ország keleti részén. Új-Dél-Wales államban 69 tűzgóc van, és 1300 tűzoltó oltja a lángokat. Victoria államban több mint 30 helyen ég még a bozót.