Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fórum résztvevői egyben megerősítették azt az elkötelezettségüket, hogy nem gördítenek "felesleges akadályokat" a kereskedelem elé.

Kína és az Egyesült Államok több más fontos kereskedelmi partnere megtorló tarifákat vetett ki amerikai mezőgazdasági termékekre, miután az amerikai kormányzat büntetővámmal sújtotta az egyebek között az Európai Unióból, Kanadából és a Mexikóból származó acélt és alumíniumot.

A Trump-adminisztráció a múlt héten jelezte, hogy a kialakult helyzet miatt mintegy 12 milliárd dollárral segíti ki az amerikai farmereket.

Sonny Perdue amerikai mezőgazdasági miniszter a Buenos Aires-i ülés szombati szünetében azt mondta, hogy a Trump-kormány tervei szerint legkorábban szeptember végén 7-8 milliárd dollár készpénztámogatást nyújt az amerikai farmereknek.

Ezzel kapcsolatban Julia Kloeckner német mezőgazdasági miniszter megjegyezte, hogy "a mezőgazdasági termelőknek nem segélyre, hanem kereskedelemre van szükségük".

A G20-ak szakminiszterei elismerve a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) fontos szerepét, megállapodtak arról is, hogy folytatják a kereskedelmi szabályozók reformját a mezőgazdaság területén.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.