Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Schumer dicsérte a Donald Trump amerikai elnök ellen felhozott vádpontokat részletező és ezek megalapozottsága mellett érvelő impeachment-menedzserek szerdai beszédeit, és kiemelte Adam Schiff történelmi idézetekkel és utalásokkal tűzdelt hosszú beszédét - írta az MTI.

Ez talán elültette a kétkedés első magjait, hogy az elnök talán tényleg elkövetett valami nagyon helytelen dolgot - fogalmazott a demokrata párti szenátor. Még csak egy nap telt el az impeachment-eljárás szenátusi tárgyalásából, de az impeachment-menedzserek máris "nagyon magasra állították a lécet" a Trump védelmét ellátó jogászok számára.

Chuck Schumer szerint a republikánus szenátorok "csüngtek" Adam Schiffen, amikor beszédét mondta. A sajtókonferenciáról tudósító CBS televízió munkatársa azonban megjegyezte: Schiff beszéde idején több republikánus szenátor is láthatóan elégedetlenségét és felháborodását fejezte ki - jegyezte meg az MTI amerikai tudósítója.

Elemzők szerint a demokrata párti szenátorok azon igyekeznek, hogy a háttérben néhány republikánus szenátort meggyőzzenek. Az amerikai sajtóban leggyakrabban Lisa Murkowski alaszkai, Susan Collins Maine-i és Mitt Romney Utah-i szenátorok neve kerül szóba. Murkowski és Collins gyakran ment szembe a Republikánus Párt irányvonalával és döntéseivel és nem egyszer szavazott együtt a demokrata politikusokkal. Mitt Romneyt pedig a kommentátorok szerint a sértettségéből táplálkozó, Trump elleni személyes ellenszenve vezérelheti, hogy ne párttársaival együtt voksoljon majd a tárgyaláson.

Donald Trump amerikai elnök visszautasította az ellene felhozott vádpontokat abban a Fehér Ház jogászcsapata által előterjesztett jegyzékben, amelyet az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásának (impeachment) kedden kezdődő szenátusi tárgyalása előtt nyújtott be a szenátusnak.