Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mike Pompeo Washingtonban tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön közölte: Phenjanban Stephen Biegunnal, a Ford korábbi alelnökével tesz látogatást, akit a nap folyamán nevezett ki az észak-koreai ügyekért felelős főmegbízottnak - írta az MTI.

Steve irányítja majd az Egyesült Államok Észak-Koreával kapcsolatos politikáját - mondta Pompeo. Biegun - noha a gazdasági szférában dolgozott - nem tapasztalatlan diplomata. A 2000-es évek elején George W. Bush elnök nemzetbiztonsági csapatának munkatársa volt.

Mike Pompeo negyedik alkalommal látogat Észak-Koreában, és ez lesz a második útja a június 12-én Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó óta.

A miniszter hangsúlyozta: az amerikai külügyminisztérium eddig is kiváló munkát végzett.

Előkészítettük a terepet, hogy Észak-Koreán számon kérhessük a Szingapúrban tett ígéreteit - fogalmazott Pompeo. A bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) és a washingtoni Johns Hopkins Egyetemhez tartozó 38North kutatóközpont a héten közzétett, egybehangzó információi szerint Észak-Korea leállította a Szohe rakétakísérleti telep leszerelését.

A kínai határ közelében található telepen hordozórakétákat állítanak össze, és a létesítményt folyékony üzemanyagú hajtóművek fejlesztésére is használják. Szakemberek szerint a telepnek központi szerepe van az észak-koreai ballisztikus rakétaprogramban.

A fotó illusztráció, forrás: AFP Photo/KCNA via KNS.