Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Romániai Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) 2019-es ellenőrzései során a megállított autók 45,72 százaléka műszaki hibásnak bizonyult - vette át az intézmény kimutatásának adatait a Maszol. Az észlelt rendellenességek miatt több mint 22 ezer bírságot szabtak ki országszerte, 18 ezer járműnek bevonták a forgalmi engedélyét, 413-at lefoglaltak, 113 esetében pedig érvénytelenítették a műszaki vizsgát.

A legtöbb hibás autónál a világító és jelzőberendezésnél észleltek gondokat, az esetek 12 százalékában a kerekek, a gumiabroncsok és a felfüggesztés terén tapasztaltak hiányosságokat, a fékrendszernél a vizsgált autók négy százalékánál, az irányítórendszernél pedig a járművek két százalékánál voltak problémák. Emellett 2579 jármű esetében a károsanyag-kibocsátás mértéke jelentett gondot.

Az utakon végzett ellenőrzések eredményei nem tükrözik az autópark általános állapotát, ilyenkor ugyanis eleve olyan autókat állítanak meg az utakon, amelyekkel kapcsolatban felmerül a gyanú, hogy hiányosságaik lehetnek - írta közleményében a RAR.