A Csillagok háborúja a napokban tér vissza a mozikba a végeláthatatlan sorozat legújabb egész estés epizódjával, amely életre keltette a rajongók szunnyadó imádatát a Star Wars iránt. Sok olyan örökifjú néző áll sorban az első vetítések jegyeiért az USA-ban, aki már ott volt a mozieposz 1977-es bemutatkozó filmjének vetítésein is - kezdi különleges Star Wars-termékeket bemutató cikkét a Bloomberg.

Ha Amerikáról van szó, akkor könnyen megválaszolható az a kérdés, mivel fejezhetnék ki a legjobban a hódolatukat az igazi Csillagok háborúja-rajongók? Természetesen pénzzel, azaz vásárlással. És ha erről a filmről van szó, akkor igazán nem nehéz olyan termékeket találni, amelyekre a mániákus rajongók - és persze nem csupán ők - elkölthetik a pénzüket.

Erős péntek

A Disney találmánya, amelyet először az eredeti hatrészes sorozat 2015-ös folytatásánál vetettek be, hogy a decemberi bemutató előtt szeptemberben Force Fridayt szerveznek a játék- és ajándékboltokban.

Ez marketfogás mutatja meg először hivatalosan a rajongóknak azokat az újdonságokat, amelyekkel az új részben találkozhatnak. A két évvel ezelőtti nevezetes péntek olyan erős forgalmat generált, hogy a Star Wars-játékokra fordított minden 11 dollárból egyet ezen a napok adtak ki a vásárlók.

Drága játékok

Aki valamivel többet szeretne egy villogó fénykardnál, egy műanyag R2D2 robotnál vagy egy összerakható Millennium Falconnál, annak igazán különleges dolgokat tartogat az amerikai ipar. Az alapszint néhány ezer dollárnál kezdődik. Ezért a lázadó hadsereg filmbeli ruhadarabjai, jelmezi kaphatóak a rikító fehér kabátoktól a magassarkú hójárócipőkig.

Az ütősebb dolgok azonban többe kerülnek. Az egyik viszonylag olcsóbb termék behozza a legendás Millennium Falcont a rajongók nappalijába. Egy 6500 dokkárt kóstáló dohányzóasztalról van szó, amelynek üveglapja alatt a minden akadályt legyőző űrhajó látható, amint - A birodalom visszavág című filmben - cikkcakkban kerülgeti az aszteroidákat.

Fotó: Regal Robot

Aki szeret flipperezni, az potom kilencezer dollárért vásárolhat ehhez illő masinát. Természetesen korlátozott darabszámban gyártott játékgépről van szó, amelyen a filmhez illő környezetben keringenek a golyók, azzal a céllal, hogy a játékos is részese lehessen a jog és igazságosság helyreállításában a messzi, messzi galaxisban. A Star Wars-flipper a szokásos hangok helyett a filmből ismert hangokkal és szövegekkel kommunikál a játékosokkal.

A mozi címéhez illő csillagászai áron, tízezer dollárért kapható két további különleges "játékszer". Az egyik a Swarovski ékszercég fekete kristályokból készült Dart Vader szobra. A dísztárgyat 29 ezer kristályból rakják össze darabonként 120 óra munkával. A hasonló C-3PO robot valamivel olcsóbb.

Fotó: Swaroski

A másik méregdrága terméket azoknak kínálják, akiktől nem áll távol némi morbiditás és készek irodájukat is alárendelni a Csillagok háborúja iránti érzett rajongásuknak. A Regal Robotnál vásárolhatnak egy olyan íróasztalt, amelynek üveglapja alatt Han Solo befagyasztott testét láthatják. Ugyanakkor aki ezt adná ajándékba karácsonyra, az elkésett: 12 hetes határidőre vállalják a kézi készítésű asztal eljuttatását a vevőhöz.

A nyitókép forrása: Regal Robot.