A lengyel kormány támogatja azt a javaslatot, amely kiszélesítené az adókedvezmények megadásának lehetőségét az egész országra - írta a Business Insider Polska. Az előnyös lehetőségeket azoknak a cégeknek szánják, amelyek nem csupán a különleges gazdasági övezetekben (SSE), hanem egész Lengyelország területén beruháznának.

A kedvezmények megadásának legfontosabb feltételei közé tartozik a beruházás helye, a vállalkozás jellege és a leendő munkahelyek minősége, mert e három kritérium teljesítése garantálja, hogy a fejlesztés az egész ország hasznára váljon - jelentette ki Tadeusz Koscinski, a vállalkozási és technológiai szakember. Eddigi különleges gazdasági övezetek területe 25 ezer hektár volt, ami Lengyelország területének 0,08 százaléka.

A szabályok megváltoztatása a parlament elé került. A szakemberek és képviselők úgy számolnak, hogy az előkészítő munkálatokat 2018 első negyedében be tudják fejezni a tervezeten. Így a második negyedév elején a vállalkozók már élhetnek az új lehetőségekkel, amely a régióban elképesztően vonzó befektetési célponttá teheti Lengyelországot helyi versenytársaival szemben.

A fotó forrása: Shutterstock