Brigitte Zypries német gazdasági miniszter szerdán azt nyilatkozta a német Bild napilapnak, hogy az új amerikai kormány egyes kijelentései ellenkeznek a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) elveivel, és csak folyamatos párbeszéddel lehet elkerülni a német munkaerőt sújtó, esetleges importkorlátozó lépéseket az Egyesült Államok részéről - írj a az MTI. Az elszigetelődés politikája, amit - úgy tűnik - Donald Trump amerikai elnök követ, mindenkinek káros - hangsúlyozta a miniszter.

Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi főtanácsadója azzal vádolta meg kedden Németországot, hogy főbb kereskedelmi partnereivel szemben versenyelőny megszerzésére használja fel a "durván alulértékelt" eurót. Angela Merkel német kancellár még kedden elutasította az amerikai kijelentést, hangsúlyozva, hogy Németország semmilyen módon nem avatkozott bele az euróövezet közös jegybankja, az Európai Központi Bank monetáris politikájába.

Németország legnagyobb kereskedelmi partnere az Egyesült Államok, de az Amerikába irányuló német export összértéke közel duplája az Amerikából származó importénak.