Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tovább emelkedett az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma Németországban, a kórokozót országszerte 12 fő hordozza.

Az MTI idézi a bajor tartományi egészségügyi minisztérium közleményét, amely szerint az új fertőzött a Webasto nevű autóipari beszállító cég munkatársa. Így egy nap alatt két fővel emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma Németországban.

Hétfőn korábban egy gyereknél mutatták ki a kórokozót, ugyancsak Bajorország tartományban, egy olyan családban, amelyben az édesapa és egy másik gyerek is fertőzött. Az édesapa szintén a Webasto munkatársa, éppen úgy, mint az összes többi - mind a hét - felnőtt bajorországi beteg.A németországi esetek így továbbra is Bajorországra koncentrálódnak, a 12 fertőzött közül tíz él a tartományban.

A bajorországi esetek kivétel nélkül összefüggésben állnak az első fertőzéssel, amely a Webasto egyik továbbképzésén történt január 21-én a társaság központjában, a München melletti Stockdorfban. A vállalati tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. A sanghaji nő németországi útja előtt meglátogatta szüleit a járvány gócpontjában, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt. Szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.

*

Ha kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható.