Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Reuters szerint Barros nyilatkozatát az Amazonas-vidék kormányzóinak tanácskozása előzte meg. E gyűlésen a kormányzók egyértelműen tudtára adták Bolsonarónak, hogy pénzre van szükségük a hatalmas pusztítást végző erdőtüzek megfékezésére.

"Ez nem jó pillanat arra, hogy elutasítsuk a pénzt" - mondta Flávio Dino, Maranhao állam kormányzója újságíróknak. Szavai szerint a gyűlésen Bolsonaro szeptember 5-ig olyan törvényi intézkedéseket ígért elfogadni, amelyek segíthetnek megakadályozni újabb erdőtüzeket. Ráadásul a környezetvédelemmel szembeni retorikával Brazília akár nemzetközi szankciókat is kockáztat - idézte az MTI hírét a Hirado.hu.

A Reuters egy diplomáciai forrása szerint a brazil kormány elfogadta Nagy-Britannia 10 millió font összegben felkínált támogatását. A francia elnök hétfőn jelentette be a G7-országcsoport biarritzi csúcstalálkozóján az Amazonas-medencében fekvő országoknak szánt 20 millió dolláros gyorssegélyt. Azóta Brazíliából ellentmondásos jelzések és nyilatkozatok érkeztek.