Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A politikus szerint mindkét félnek komolyan meg kell fontolnia, hogy elegendő-e az új kereskedelmi szerződés és egy sor más megállapodás kidolgozására 2020 végéig megszabott jelenlegi határidő - idézi a Les Echos című francia lapnak adott interjút az MTI.

Észszerű lenne a jövő év közepén értékelni a helyzetet, és ha szükséges, megállapodni az átmeneti időszak meghosszabbításáról - mondta a bizottsági elnök a francia lapnak nyilatkozva.

Nagy-Britannia 2020. december végére határidőt tűzött ki az új kereskedelmi szerződés kidolgozására, azt feltételezve, hogy a Brexit-megállapodás többszöri halasztásának megismétlődésétől tartva Brüsszel a kereskedelmi megállapodás gyors lezárására fog törekedni.

A Der Spiegel német hírmagazinnak adott másik interjújában Ursula von der Leyen az Egyesült Királyság távozására megszabott 2020. december 31-i határidőről szólva kijelentette: -  Ez rendkívüli módon aggaszt engem, mert túlságosan rövid határidő a megvitatandó témák tömegéhez képest - mondta.

Az EB elnöke egy december eleji nyilatkozatában is már aggodalmának adott hangot a szerinte rövid határidő miatt, rámutatva, hogy nemcsak kereskedelmi, hanem oktatási, szállítási, halászati és egyéb témákat is meg kell vitatni.

A biztonsági és védelmi kérdésekről szólva a Spiegel-interjúban úgy vélekedett, hogy "mindkét fél szoros együttműködésre törekszik".