Terv szerint teljesíti a 2018-2021-es időszakra vonatkozó üzleti tervben kitűzött célokat az Intesa Sanpaolo, Olaszország legnagyobb kereskedelmi bankja, a CIB anyabankja - derült ki a pénzintézet 2018 első félévi eredményeiből. (Az első negyedéve is jól sikerült a pénzintézetnek.)

Az Intesa Sanpaolo nettó eredménye az idén várhatóan meghaladja a 2017-ben elért 3,8 milliárd eurós szintet. Első félévi nettó eredménye 2 179 millió eurót tett ki, az elemzők által  becsült 866 millió euró helyett pedig 927 millió eurós profitot értek el a második negyedévben. Tavaly a második negyedévben 837 millió eurós nyereséget tudott felmutatni az olasz bank.

A bank üzemi eredménye 17 százalékkal emelkedett, miközben a működési bevétele 6,1 százalékkal növekedett a működési költségek 3,4 százalékos csökkenése mellett. Javult a hitelminőség is, hiszen a nemteljesítő hitelek bruttó állománya a 2017 év végi szinthez viszonyítva 24,2 százalékkal csökkent, anélkül, hogy ez rendkívüli költségekkel terhelte volna a tulajdonosakat. Az Intesa Sanpaolo az utóbbi években irányt váltott: a hagyományos hitelezési tevékenységről a vagyonkezelésre és biztosításokra helyezte át a hangsúlyt - olvasható a bank közleményében. (

A fotó forrása: Shutterstock