Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Germanwatch nevű szervezet nagy diszkont szupermarketekben gyűjtött 59 csirkehús-mintát elemzett egy egyetemi laboratóriumban, és a mérések szerint 56 százalékukon antibiotikumok ellen rezisztens baktériumok települtek meg. Aggasztó, hogy a négy legnagyobb német vágóhídról származtak az állatok, ahonnan egész Európába szállítanak.

A csirkehús ettől még nem válik életveszélyessé: a hús megfelelő főzésekor ezek a baktériumok elpusztulnak. Viszont a nyers, meg nem főzött húsból, például a vágódeszkáról, származó keresztszennyezés révén meg lehet betegedni, sőt akár meg is lehet halni - írja a Magyar Mezőgazdaság.

A kórokozók kialakulásának legfőbb forrása az, hogy a baromfitelepek antibiotikumokkal tömik az egészséges állatokat is, így a mutációk révén könnyen kialakulnak a rezisztens baktériumok. A Germanwatch azt követeli, hogy a baromfitelepeken drasztikusan csökkentsék le az antibiotikumok használatát, és az ipari gazdaságokból származó csirkehúst megfelelően címkézzék fel.