Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztató szerint ezzel ismét megdőlt a látogatók számának éves rekordja, ráadásul a világon Spanyolország lett a második legnépszerűbb úti cél Franciaország után és az Egyesült Államok előtt - írja az MTI.

A hivatal rámutatott: a múlt évben is Katalónia vonzotta a legtöbb turistát, 19 millióan választották, 5 százalékkal többen mint 2016-ban. A növekedés annak ellenére megmaradt, hogy az október és december közötti időszakban visszaesett az érkezők száma a függetlenségi törekvések okozta politikai bizonytalanság miatt. (Erre panaszkodnak a vendéglátósok.)

A népszerűségi lista második helyén a Kanári-szigetek áll 14,2 millió turistával, és 7,2 százalékos növekedéssel, a harmadik lett a Baleár-szigetek (képünkön) 13,8 millió utazóval és 6,1 százalékos növekedéssel.

A legtöbb turista Nagy-Britanniából utazott tavaly Spanyolországba, összesen 19 millióan, őket követik a németek 11,7 millióan és a franciák 11,2 millióan.

A külföldi turisták 2017-ben több mint 86 milliárd eurót költöttek a dél-európai országban, 12,2 százalékkal többet mint egy évvel korábban.