Az Európai Központi Bank (ECB) nem változtatott a feltételeken, maradt a -0,50 százalékos alapkamat, és megerősítették a további élénkítő intézkedések fontosságát is.

A kormányzótanács változatlanul hagyta az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százlékos szintjét is.

Arra számítanak a közlemény szerint, hogy az ECB irányadó kamatai a jelenlegi vagy alacsonyabb szinteken maradnak egészen addig, ameddig a tanács nem tapasztalja, hogy az előrejelzési időszakban az inflációs kilátások határozottan megközelítik a 2 százalékhoz megfelelően közeli, de az alatti szintet, és amíg ez a közeledés nem jelenik meg konzisztensen a trendinfláció dinamikájában.

Mario Draghi hamarosan, 14:30-kor utolsó ECB elnöki sajtótájékoztatóját tartja.

Az eurozónában továbbra sem biztatóak a kilátások, ebben a legutóbbi befektetési bizalmat mérő BMI adatok sem tudtak változtatni.

Ebben a közegben kell majd helytállnia Christine Lagarde új elnöknek, akai hamarosan hivatalba lép, de már részt vett a mostani ülésen is.