Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fertőzöttek száma megduplázódott négy nap alatt" - hangsúlyozta Jérome Salomon, a tárca járványügyi felelőse, aki szerint a vírus terjedése gyorssá és intenzívvé vált. Egy nap alatt 91 új beteget kellett intenzív osztályra szállítani, ahol már 1122 fertőzöttet látnak el.

A járvány januári kezdete óta 10 955 koronavírus-teszt bizonyult pozitívnak, de Franciaországban ennél több embert tekintenek fertőzöttnek, függetlenül attól, hogy elvégezték-e náluk a tesztet. Eddig összesen 50 ezer embert teszteltek a francia egészségügyi szervek. A fertőzöttek átlagéletkora hatvan év, s az elhunyt betegek hat százaléka hatvan év alatti volt.

Jérome Salomon megerősítette, hogy a járvány terjedésének megfékezésére elengedhetetlen, hogy mindenki betartsa a kedden életben lépett szigorú kijárási korlátozásokat. "Ha mindenki leszűkíti a kapcsolatait, sokkal kevesebb fertőzött lesz"

A franciák kedd déltől csak igazolással és halaszthatatlan ügyben hagyhatják el a lakhelyüket, ha munkába, bevásárolni vagy orvoshoz mennek.