Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jobboldali politikus ellen közpénz elsikkasztása, hivatali bizalommal való visszaélés, csalás, befolyással való üzérkedés és vagyonbevallás elmulasztása a gyanú. Francois Fillon ügyvédje, Antonin Levy megerősítette az AFP francia hírügynökségnek, hogy a vádemelés kedden megtörtént.

Fillont eredetileg szerdára idézték be a vizsgálóbírók, de "a meghallgatást előrehozták, hogy az nyugodt körülmények között folyjon le" - mondta az ügyvéd. Az elnökjelölt korábban jelezte, hogy nem lép vissza, akkor sem, ha megindul ellene az eljárás - írja az MTI.

Újabb ügy Le Pennél is

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje alábecsülte a vagyonát, ezért két adóügyi eljárás is folyik ellene - idézte az MTI Le Monde értesülését. A lap szerint legalább hatvan százalékkal többet érnek a bevallottnál a Le Pen család ingatlanjai.

Az egyik eljárás egy Párizs közeli házzal kapcsolatban folyik, amely Le Penék szerint olyan rossz állapotban van, hogy nem ér annyit, amennyit az adóhatóság feltételez. A Le Monde úgy értesült, hogy békéltető eljárás van folyamatban az adóhatóság, illetve Marine Le Pen és apja között. A politikus asszony ellen egy másik ház ügyében is vizsgálat folyik, amelyben szintén vita tárgya a hatóság értékbecslése.

A Le Monde szerint Marine Le Pen hajlik a megegyezésére, miután szeretné elkerülni, hogy a Nemzeti Front állítólagos fiktív uniós parlamenti állásai miatt indult eljárás után egy másik vizsgálatban is érintett legyen.