Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A több mint 800 ezer hektáron gazdálkodó bajor állami erdészeti vállalat (Bayerische Staatsforsten) pénteken kiadott figyelmeztetése szerint az egész tartományban veszély fenyeget, egyik pillanatról a másikra akár egészséges, stabilan álló fák is kidőlhetnek az ágakra nehezedő hó súlya miatt. A fakidőlés és az ágtörés veszélye miatt felfüggesztették a munkát, és mindenkinek azt javasolják, hogy kerüljék el az erdőket.

A csaknem egy hete tartó havazás Németország déli és nyugati részén sokhelyütt megbénította a közlekedést, a régió egyik legfontosabb útján, az A8-as autópályán péntekre virradóra ismét hatalmas torlódás alakult ki a síkos útpályán keresztbe fordult teherautók miatt. A müncheni repülőtéren 90 járatot töröltek, Frankfurtban, Németország legnagyobb nemzetközi repülőterén pedig száznál is többet - írja az MTI.

A vastag hóréteg az épületek tetőszerkezetét is megterheli. A München térségében fekvő Memmingenben például négy tornacsarnokot is bezártak, mert félő, hogy beszakad a tető. Elővigyázatosságból több szupermarket is zárva tart. A traunsteini járásban beszakadt egy raktárépület tetőszerkezete, személyi sérülés nem történt - jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság.

Pénteken Garmisch-Partenkirchenben is katasztrófaállapotot hirdettek, így ötre emelkedett a hivatalosan katasztrófa sújtotta területnek számító bajorországi járások száma. A helyi hatóságok az országos katasztrófavédelmi szervezet (THW) és a hadsereg (Bundeswehr) segítségével dolgoznak, Berchtesgaden járásban például kétszáz katona bevetésével igyekeznek ellátni a külvilágtól elzárt települések lakosságát, és megszabadítani a helyenként több méter magas hórétegtől az épületek tetejét.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint a következő napokban ismét jelentős mennyiségű csapadék várható, az alacsonyabban fekvő régiókban főleg eső, a 800 méter feletti térségekben viszont további 50-100 centiméterrel vastagodhat a hótakaró jövő keddig.