Egy vietnami fodrász különleges ötlettel állt elő az ország fővárosában, Hanoiban tartandó észak-koreai-amerikai csúcstalálkozó előtt. Az esemény zárónapjáig, február 28-ig ingyen nyír Kim Dzsongun- és Donald Trump-frizurát azoknak, akiknek a haja alkalmas erre - tudósított a pr-ötletről a Business Insider. Az ajánlatot a tulajdonos után Tuan Duong Szépségakadémiának elkeresztelt fodrászszalon kínálja, amely a csúcstalálkozó helyszínén, Vietnam fővárosában, Hanoiban található.

A Reuters és az AP hírügynökség tudósítója is megfordult a helyszínen, ahol beszélgettek két jól sikerült hasonmással. Egyikük a kilencéves To Gia Huy, aki Kim-frizurát csináltatott magának. A Reutersnek azt mondta: örül új kinézetének, mivel az emberek azt hiszik, hogy éppen úgy néz ki, mint Észak-Korea vezetője. Az AP riporterével beszélve hozzátette még ehhez, hogy sokan mondják azt, hogy hasonlít Kim Dzsongunra, főként akkor, amikor ugyanúgy van nyírva a haja mint Kimnek.

A 66 éves Le Phuc Hai Trump-frizurát csináltatott magának, amihez ki kellett szőkíteni a haját. A Reutersnek elmondta, egy közelben lévő padon ücsörgött, amikor Le Tuan Duong, a fodrászat tulajdonosa megkérdezte, nem vállalná-e az USA elnökének hasonmása szerepét. Kíváncsiságból úgy döntött: miért ne? Trump frizurája illik hozzá - véli Trump-hajú férfi, mivel hasonló korban van, mint Donald Trump.

Gyűlöli a háborút

Ezzel a fodrász is egyetért, aki szerint Kim hajvágása a fiatalságot, Trumpé a hatalmat tükrözi. Összességében az előbbi sokkal népszerűbb az ügyfelei körében, mint az utóbbi. Elmondta azt is, hogy először viccből kezdett el ilyen frizurákat vágni, ám meglepetésére az embereknek nagyon bejött az ötlet. A Reutersnek elárulta, hogy két nagybátyja halt meg a vietnami háborúban, ezért örül az újabb Kim-Trump csúcsnak. Családjában sokan odavesztek annak idején, ezért gyűlöli a háborút.

A következő csúcstalálkozó a két vezető második személyes egyeztetése lesz a 2018. júniusi szingapúri csúcs után. A pontos helyszínt titkolják. Trump évértékelő beszédében történelmi folyamatnak nevezte a Koreai-félsziget békéjének megteremtését, amelyben természetesen kulcsszerepet játszik kormányának bölcs, új diplomáciai stratégiája. Megemlítette, hogy 15 hónapja nem volt rakétaindítás Észak-Koreában, és felfüggesztették az atomfegyverek tesztelését.