Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A következő hetekben derül ki, hogy a kampányígéretekből pontosan mi és hogyan valósul meg, egyáltalán nem biztos, hogy a legrosszabb forgatókönyv realizálódik, a következő időszak nyilatkozatai alakíthatják a hangulatot bármelyik irányba - véli az elemző.

Piaci pánik mögötti két fő okot lát. Egyrészt erős a félelem a teljes irányváltástól a gazdaságpolitikában és külpolitikában, a kiszámíthatatlanság miatt, ami globálisan destabilizáló hatással bírhat, másrészt pedig a kampány során nem körvonalazódott egy konzisztens gazdaság- vagy külpolitikai kép, a kaotikus ígéretek miatt.

Az elsődleges piaci reakció a kockázatkerülés erősödése volt. Trippon jelentős volatilitásra számít a főbb devizapiacokon és a részvénypiacokon is. Kérdésessé válhat a már csaknem biztosnak vélt decemberi Fed-kamatemelés, illetve az ezzel kapcsolatos várakozásokban is jelentős kilengésekre számít a következő néhány hétben.

A forint hajnalban az euróval szemben 305-ről 307,5-ig gyengült, majd kissé visszaerősödött - relatíve széles sávban ingadozik. További gyengülés nem zárható ki, de összességében pánikreakciókra nem számít. A volatilitás ugyanakkor a szokásosnál nagyobb lehet. Az állampapírpiacon szintén növekedhet az ingadozás, de visszafogottabb gyengülés várható - véli az elemző.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!