Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rekord magas részvétellel ért véget az EP-választás Dániában, ahol a választók 63,2 százaléka szavazott. A korábbi rekordot 2009-ben mérték, akkor 59,5 százalékos volt a részvétel - írja az Euronews. Magyarországon is az eddigi legmagasabb volt az aktivitás: fél órával az urnák zárása előtt, országosan 41,74 százalék szavazott.

Lengyelorszában pedig majdnem dupla annyian mentek szavazni, mint a legutóbbi, 2014-es választásokon. Akkor 16,91 százalék voksolt, míg idén már 32,51 százalék járult az urnákhoz.

Romániában pedig érdekes eredmény született: az idei EP-választás eddig megmozgatóbb, mint a a 2012-es vagy a 2016-os parlamenti választás.

A hírcsatorna szerint a szavazási kedv jelentősen nőtt sok országban 2014-hez képest. Javult a részvételi arány Cipruson, Észtországban, Franciaországban, Lengyelországban, Svédországban és Spanyolországban.

Viszont volt, ahol érdektelenségbe fulladt a választás: Bulgáriában, Litvániában és Máltán kevesebben mentek el, mint 2014-ben.

Több országból már az exitpoll eredmények is szivárognak, az elsőket itt olvashatja. Ha pedig a legelső hazai mandátumbecslés érdekli, azt itt találja.