Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormányfő Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel közösen adott sajtónyilatkozatában kiemelte: egyetértenek, hogy a biztonság a legfontosabb kérdés, és minden nemzetnek joga van saját biztonságához, és kötelességük, hogy a polgáraiknak megadják a biztonságot - számolt be az MTI.

Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben - közölte a miniszterelnök.

A nemzetközi fórumokon továbbra is szorosan együttműködünk Izraellel - mondta Orbán Viktor. A gazdasági kapcsolatokat illetően a kormányfő közölte: a gazdasági együttműködés erős, Magyarországon 200 izraeli cég működik, ezek ötezer embernek adnak munkát, és elsősorban a modern technológiákban tevékenykednek.

A miniszterelnök azzal a kéréssel fordult izraeli partneréhez, hogy támogassa a jövőre megrendezendő magyar kulturális évadot az országban. Azt is kérte az izraeli kormányfőtől, hogy támogassa a magyar nyelvű közösség múzeumának létrehozását Izraelben.

A magyar miniszterelnök később Reuven Rivlin államfővel tárgyal, majd találkozik David Lau askenázi főrabbival, valamint felkeresi a Jad Vasem emlékközpontot.

Kép forrása: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd