Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetközi hitelminősítő 2019-re összeállított menetrendjében ez lesz a magyar szuverén osztályzatok első felülvizsgálata. A kialakult gyakorlatnak megfelelően a cég várhatóan az európai és a fő amerikai piacok zárása után, ma éjjel jelenti be döntését Londonban.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch BBB mínusz, a Moody's Investors Service ugyanennek megfelelő "Baa3", az S&P Global Ratings a múlt pénteki felminősítés óta ennél egy fokozattal jobb, "BBB" hosszú távú osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.

A Fitch Ratings 2017 óta felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást tart érvényben a magyar szuverén adósosztályzatra. A három hitelminősítő az idén összesen hat - egyenként két-két - időpontot tűzött ki a magyar államadós-besorolások vizsgálatára.

A Fitch Ratings idei második felülvizsgálata augusztus 16-án esedékes. Ez egybeesik az S&P idei második felülvizsgálati időpontjával. A Moody's 2019-re szóló felülvizsgálati menetrendjében Magyarország először május 3-án, majd október 25-én kerül sorra - írta az MTI.