Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BARSZ-2018 kódnevű repülő-harcászati gyakorlaton, amelyen a szerb légierő és légvédelem 10 gépe vesz majd részt, légi célpontok elfogását, a légi harc elemeit, a komplex és a legmagasabb szintű aerobatika alakzatait, a taktikai csapásmérést, a deszant ledobását, valamint a felkutatást és a mentést fogják gyakorolni - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Aleksandar Vucic szerb elnök szombaton a legmagasabb fokú harckészültségbe helyezte a szerb hadsereget, mert a Rosu koszovói különleges rendőri alakulat mintegy 60 tagját ideiglenesen a többségében szerbek lakta Észak-Koszovóba vezényelték, valószínűleg részben emiatt van szükség a hadgyakorlatra. Az elnököt egyébként a tervek szerint kedden fogadja majd Moszkvában Vlagyimir Putyin.

Nemrég ukrán katonai páncélosok vonultak végig Kárpátalján, mert a hegyi terepen tartottak hadgyakorlatot, nem sokkal korábban pedig Oroszország történetének eddigi legnagyobb hadgyakorlatát tartotta meg, amelyben 300 ezer katona, 36 ezer harcjármű, ezer repülőgép és 80 hadihajó vett részt.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.