Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A termelés és az új megrendelések állománya szerény mértékben nőtt, az inflációs nyomások erősödtek, ám az üzleti bizalom viszonylag nyomott maradt, a termelési kilátások történelmi összehasonlításban gyengék.

Az IHS Markit végleges adatai szerint az amerikai feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) enyhén csökkent az év utolsó hónapjában, a novemberi 52,6 pontról 52,4 pontra. Elemzők az előzetessel megegyező értéket, 52,5 pontot vártak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését jelzi. Az előzőnél kisebb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének lassulását, a magasabb pedig a gyorsulását tükrözi.

A végleges eredményt kommentálva Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza rámutatott: a felmérés azt mutatja, hogy az amerikai feldolgozóipar folytatja a kilábalást a nyáron tapasztalt lanyha ügymenetből, és az első után a negyedik volt az idei legjobb negyedév.

Ezzel együtt a növekedés üteme elmaradt a decemberben szokásos mértéktől, ami azt jelzi, hogy a 2020-as évet gyengébb alapokon kezdik a termelők. A geopolitikai problémák és a kereskedelmi háborúk, csakúgy mint a 2020-as választásokat övező politikai és gazdasági bizonytalanságok azt eredményezik, hogy a kilátásokat meglehetősen borúsan ítélik meg a feldolgozóipari vállalatok - hangoztatta Williamson.