Nyár előtt megkapják az ukrán állampolgárok a vízummentes utazás lehetőség - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, miután találkozott az ukrán miniszterelnökkel.

Az Ukrajnában végrehajtott reformintézkedések, az ország gazdasági helyzete, a keleti terülteken zajló fegyveres összecsapások és az uniós támogatások is szóba kerültek az Európai Bizottság elnöke, és az ukrán miniszterelnök mai találkozóján - írta az Inforadio.hu.

A megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón Jean Claude Juncker bizottsági elnök megismételte, az unió továbbra is Ukrajna szuverenitásának és integritásának tiszteletben tartását kéri.

Majdnem elfelejtettem mondani, hogy szó volt a vízumliberalizációról, természetesen erről is beszéltünk, ez a nyár előtt megtörténik - fogalmazott Juncker, aki bejelentette, az elmúlt időszak kijevi intézkedéseinek hatására elhárult az akadály a következő, korábban beígért 600 millió eurós uniós makrogazdasági támogatás átutalása elől. A pénzt heteken belül megkapja Ukrajna.