Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OECD 35 tagországában átlagosan 2,4 százalékos volt az éves infláció, 0,1 százalékponttal emelkedett a márciusban mért 2,3 százalékhoz képest - derült ki az OECD honlapján kedden közzétett adatokból.

Az OECD-országokban éves összevetésben 8,2 százalékkal ugrottak meg az energiaárak áprilisban, miután az előző hónapban 9,1 százalékos növekedést mértek. Az élelmiszerek 1,1 százalékkal drágultak éves szinten, szemben a márciusi 0,9 százalékos emelkedéssel. Az élelmiszer- és energiaárakat nem számolva az éves infláció 1,9 százalékot tett ki áprilisban, kissé emelkedett a márciusi 1,8 százalékhoz képest.

A 19 legnagyobb gazdaságú országot és az Európai Uniót tömörítő G20-csoportban, amely a világ gazdasági termelésének csaknem 85 százalékát adja, éves összevetésben 2,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak a márciusi 2,3 százalék után.

A világ hét legfejlettebb országából álló G7-csoportban áprilisban 1,9 százalékon stagnált az éves infláció. Csak az Egyesült Államokban lassult a pénzromlás üteme: a márciusi 2,4 százalékról 2,2 százalékra. Kanadában 1,6 százalékon stagnált, míg Nagy-Britanniában 2,3 százalékról 2,7 százalékra, Németországban 1,6 százalékról 2,0 százalékra, Olaszországban 1,4 százalékról 1,9 százalékra, Franciaországban 1,1 százalékról 1,2 százalékra, Japánban pedig 0,2 százalékról 0,4 százalékra emelkedett az éves infláció.

Az OECD adatai szerint Magyarországon éves összevetésben 2,2 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak áprilisban a márciusi 2,7 százalékos emelkedés után.