Nagyot mentek a Szép-kártyák az őszi hosszú hétvégéken - írta a Világgazdaság. Az OTP Bank tájékoztatása szerint az október végi és november eleji két hosszú hétvége nyolc napja alatt mintegy kétmilliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok az OTP Szép-kártya több mint 33 ezer elfogadóhelyén.

Az MKB Bank adataiból is látszik, hogy az idén négynapossá bővülő őszi ünnepek komolyan megdobták a forgalmat. Az idei október 23-i ünnep négynapos hosszú hétvégéjén a bank Szép-kártyáinak birtokosai 178,4 millió forintot fizettek ki a szolgáltatási helyeken, ami csaknem 40 százalékkal múlja felül a tavalyi - akkor csak háromnapos - október 23-i ünnepi költést.

A november 1-jei költéseket összehasonlították a banknál: a 32,8 millió forintos kiadás háromszázalékos pluszt takar. Az összevetés itt sem lehet teljes, mert a négynapos ünnepnek idén november 1. az első napja volt, így az ezen a napon igénybe vett szolgáltatások kifizetése - szállások esetében például - jórészt a későbbi dátumokon realizálódott.

Az OTP figyelmeztetést adott ki, hogy a Szép-kártyás szabályozás változása miatt szerződést kell kötni a kártyakibocsátóval. Ha ezt nem teszik meg júniusig, akkor elveszíthetik a juttatást.