A Napi Gazdaság hétvégi számának cikke

Az árverési ház nem ad előzetes árbecslést, ám mivel ritkán kerülnek a gyűjtők elé ilyen híres filmek szereplői és a két autó kiváló állapotban van, szakértők szerint óriási verseny bontakozhat ki értük − derül ki a Fox News tudósításából.

Az egyik autó egy 1941-es Lincoln Custom Limousine, amelyre kettős szerepet osztott Francis Ford Coppola. Az esküvői jelenetbe azért került be, mert a negyvenes évek elején a jómódú emberek jellemzően ilyen típust választottak a nagy családi események autójaként. Másik szerepét is tekintélyes megjelenésének köszönhette, később ugyanis a Corleone család ellenségei tűnnek fel benne. Mindössze 295 példány készült az egyedi igényekhez igazított Custom Limousine-okból − akkoriban ez a modell testesítette meg mindazt, amit a tervezők az exkluzív limuzinokról képzeltek. Az autót a film kedvéért felújították, tulajdonosa azóta légkondicionált helyen tárolta.

A másik kocsi egy szintén 1941-ben készült Lincoln Continental Coupe, amelyet a James Caan alakította Sonny Corleone vezetett a film egyik leghíresebb jelenetében, amikor Sonnyt tőrbe csalják és szitává lövik egy autópálya-kapunál. A filmben az autót is szétlövik, ám ehhez nem az árverési darabot használták fel, hanem két lerobbant hasonmását, a Lincoln kupé közel gyári állapotban várja új tulajdonosát. Mindkét autó V−12-es motorral és háromfokozatú sebességváltóval rendelkezik.

A Bonhams árverése számos további ritkaságot is kínál, köztük egy 1966-ban Nagy-Britanniában épült, Chevrolet-motorral felszerelt, országúti gyorsulási versenyekre szánt MGB-t, más néven Megalomaniát. Megszerezhető egy 1967-es Ferrari 330GT 2+2 Series II is, amely az olasz márka egyébként sem olcsó típusain belül a legértékesebbek közül való, illetve az Oldenburg család 30 járműből álló gyűjteménye, amely szintén szép számmal tartalmaz Ferrarikat, Jaguarokat és egy Lamborghini Miurát is.