Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Toborozzák már a lengyel demonstrálókat március 15-ére. A Gazeta Polska című radikális jobboldali lap már egy hete hívja a "nagy magyar utazásra" az embereket. A lap szervezésében idén már ötödször jönnek március 15-ére lengyel demonstrálók Budapestre. Tomasz Sakiewicz, az újság főszerkesztője többször mondott beszédet az ünnepi gyűléseken.

A lap meghívója szerint az utazás résztvevői együtt vehetnek részt magyar testvéreikkel az utóbbiak nemzeti ünnepén. A magyarok évek óta Lengyelországba utaznak, hogy részt vegyenek a nemzeti függetlenség napja ünnepségein. "Most rajtunk a sor, mert ily módon megmutatjuk Európának, hogy nemzeteinket több évszázados barátság tartotta, tartja és fogja összetartani."

Kimerítő program

A lengyelek március 14-én indulnak Varsóból, út közben megállnak Kielcében és Krakkóban is. Másnap reggel budapesti hoteljükből viszik őket az fő ünnepség helyszínére, a Nemzeti Múzeumhoz, ahol a beszédeket lengyelre fordítják. Ezután a Bem térre mennek, ahol koszorúznak és művészeti programot is szerveznek. Innen autóbusszal jutnak el a katyni emlékmű elé, ahol szintén megemlékezést tartanak.

Vacsorára a Várba viszik a lengyeleket a buszok, a Fortuna étterembe, majd vissza a hotelbe. Az ünnep utáni nap még meglátogatják a parlamentet, csoportosan vagy egyénileg megnézhetik Budapestet, ezután indulnak vissza Lengyelországba. A költségeket mindenkinek magának kell viselnie.

Mindenre jut pénz

A  társas utazás díja 350 zloty (25 ezer forint), amely tartalmazza az autóbuszos utazás árát oda-vissza, az egynapos budapesti szállás díját háromcsillagos hotelben, egy ebéd és egy reggeli költségét, a budapesti buszozással, városnézéssel kapcsolatos kiadásokat és a biztosítást, valamint a magyar barátoknak adandó apróbb ajándékok költségeit. A szervezők sajnálják, hogy ebből az összegből 66 zloty áfa, de ha kell, számlát adnak róla.