Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy 17 éves fiatalt őrizetbe vettek, egyet pedig köröznek a hatóságok, miután csütörtök délután éles lőszerrel tüzet nyitottak a grasse-i Alexis de Tocqueville Gimnáziumban. A hatóságok egyelőre azt valószínűsítik, hogy nem terrortámadásról van szó.

A lap információja szerint a két fiatal először az osztályfőnöküket sebesítette meg. Sörétes puskával lőttek rá, majd kézi fegyvereket vettek elő, lövöldözni kezdtek. A hatóságok egyelőre nem adtak ki tájékoztatást arról, hogy hányan sérültek meg, de sajtóinformációk szerint összesen két áldozata van a támadásnak, állapotukat később ismertetik. Halottakról egyelőre nem tudni.

A környéket a francia csendőrség és rendőrség elitalakulatai lezárták, több ezer embert evakuáltak. Egyelőre még mindig keresik az egyik, a támadással meggyanúsított fiatalt, aki jelenleg is szökésben van.

Az elfogott fiatal, Killian L. táskájában több fegyvert is találtak. Többek között két kézi lőfegyvert, valamint egy sörétes puskát. Társáról még nem közöltek információkat a hatóságok. Elképzelhetőnek tartják, hogy a fiatal egyedül készült a lövöldözésre.

Nem ez az egy támadás történt csütörtökön Franciaországban: legalább egy ember megsebesült, amikor egy boríték felbontása után robbanás történt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) párizsi irodájában.

(Képünk illusztráció.)