Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elviselhetetlen hőség tombol Olaszországban, Görögországban és Spanyolországban is. A hatóságok tehetetlenek, az erdőtüzek rekordsebességgel terjednek, az esőfelhők elpárologtak, és még csak most kezdődik a turistaszezon - írta a portál.

Nagy riadalomra ébredtek szerda éjjel a szicíliai partvidéknél hűsölő turisták: tűz ütött ki Palermo egyik üdülőhelyén, a hatóságok több mint 700 embert mentettek ki hajókon. A tűzeset nem követelt halálos áldozatot, de a hotel még jó ideig zárva marad. Olaszország déli részén további 23 helyszínen tombolt a tűz. Nápolyban kisebb pánikot okozott a Vezúv-hegységnél kigyulladt növényzet, a lakók eleinte azt hitték, hogy kitört a vulkán. Naplementekor füst terítette be az egész várost, a turistákat arra figyelmeztették, hogy ha tehetik, kerüljék el a Vezúv környékét.

Görögországban szinte elviselhetetlen meleg köszöntött be július második hetében. A szerdai hőhullám miatt a kulturális minisztérium az Akropolisz és más népszerű régészeti helyszín bezárását rendelte el. A minisztériumi közlés szerint ezeket a helyszínek délután 1 és 5 között be kell zárni. Azokon a napokon, amikor a hőmérséklet meghaladja a 39 fokot, a régészeti műemlékek reggel 8-tól 13 óráig, majd 5-től este 20 óráig lesznek elérhetők a turisták számára.

Spanyolországban az aszály már eddig is komoly pusztítást végzett a gabonatermelésben, de a hőségrekord immár a szőlő -és olajbogyó-termést is veszélyezteti. Córdobában csütörtök délben 47 fok volt, a meteorológusok szerint a hőséget az Észak-Afrikából érkező forró levegő és az Ibériai-félsziget felhőinek hiánya okozza.