Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A divatos nordmann fenyő ára Komáromban 30 eurónál (10 ezer forint) kezdődött, de az igazán nagy fákért 100 euró feletti összeget is elkértek. A szlovákiai régiók között ebből a szempontból nem voltak számottevő különbségek - derült ki a pozsonyi Új Szó körképéből.

A legjobban a hal vásárlását kellett átgondolni. Konyhakész állapotban 7,90 euró (2600 forint) volt a pontyszeletek kilója. Akinek a halpucolás hozzátartozik a karácsonyi előkészületekhez, és nem akar lemondani erről, az 4,30-4,50 euróért juthatott hozzá kilójához az utcai árusoknál vagy a hentesboltokban.

A 200 grammos mák akciósan 1,29 euróba került, a piacon 8 euróért volt kapható egy kiló mák. Diót már 6-ért is árultak, de volt olyan boltos, aki 10 eurót kért érte. A savanyított káposzta árában csak apró eltérések voltak a boltok között, 1,20-1,50 euró volt kilója a közértekben és a piacokon is.

Másfél eurós árkülönbség

Komáromban a legfontosabb alapanyagok közül a cukornak tartósan alacsony az ára, az egyik üzletláncnál akcióban 42 centbe került kilója, igaz volt olyan hely,  ahol több mint egy eurót kellett adni érte. A barna nádcukor kilóját 1,49 euróért lehetett elvinni. A liszt kilója gyártótól függően 0,59 és 0,69 euró között volt

Óriási eltérés volt a tojás árában: tízdarabos csomagolásban1,29-től 2,69 euróig terjedt. Olcsóbban a piacon sem árulták. A teavajra is oda kellett figyelni, mikor, melyik akciós, a 250 grammost haza lehetett vinni már 1,69-ért, de 2,89 euróért is.

Mindent összevetve, egy karácsonyi menüsor egy kisebb méretű fenyőfa mellett a legjutányosabb árakat figyelembe véve legkevesebb 50 euróba (16 ezer forint) került egy négytagú családnak. És akkor az italokat, az üdítőt és a süteményeket nem számoltuk.